lucidnesanje.com
Lucidne avanture > Projekt 04: Nadnaravno - Telepatija I

Vsak mesec na forumu 'Življenje Sanj' izvajamo projekte, ki kažejo moč in potencial sanj na različnih področjih. V Februarju (2004) se je naš projekt osredotočil na telepatijo.

Projekt: Nadnaravno - Telepatija I

Sanje naj bi bile najboljše področje za razvoj paranormalnega, saj nas v njih ne ovirata vsakdanjost in razum. Še sam Freud je rekel: "... spanec nam omogoča ugodne pogoje za telepatijo". V sanjah dobimo nasvete, sporočila, ki nam pomagajo v vsakdanjem življenju. Pri kreativnih sanjah dobimo ustvarjalno idejo, kot so jo npr. Dante za Božansko komedijo, Watt za parni stroj, Biro za neki svinčnik, itd...

V sanjah torej lahko razvijamo naše okultne sposobnosti, kot so npr. telepatija, jasnovidnost, preroške sanje. Zanimive se zdijo tudi diagnostične sanje. To so sanjski prizori, ki večinoma v simboličnem pomenu, sanjaču nakažejo bolezni in podobno še preden se pokažejo simptomi.

Sanjska telepatija

Telepatijo v sanjah bomo v skupini preizkusili na preprost način: eno osebo bomo postavili za sanjača s ciljem, da sanja sliko, ki si jo bomo ostali izbrali.

Izbrane slike sanjač seveda ne vidi. Mora jo sanjati. Da pa bi sanjaču čimbolj olajšali delo smo tudi drugi aktivni in mu sliko "pošiljamo". Po pet dni, trikrat na dan (po deset minut) se "pošiljatelji" osredotočajo na izbrano sliko ter jo v mislih pošiljajo sanjaču. Le-ta se bo ob istih urah z mislimi poizkušal "vklopiti" v to pošiljanje in tako "sprejeti" sliko.

Zagotovo bi bilo bolje, da bi se slika pošiljala ponoči, ko sanjač spi in sanja, saj bi tako lahko neposredno videli učinek tega. Vendar je to zaradi logističnih problemov neizvedljivo, zato smo se odločili za pošiljanje čez dan. Čez dan bo sanjač sliko sprejemal, čez noč pa jo poizkušal sanjati. Dnevna pošiljanja se vrstijo ob 15h, 18h ter 21h.

Projekt

 • Izbere se "ciljni" sanjač, sprejemnik, ki bo igral vlogo tistega, ki bo moral sanjati sliko.

 • Ostali izberejo sliko, ki mu jo bodo pošiljali ter določijo začetni dan.

 • Odtlej se bo za pet dni, vsak dan po trikrat pošiljalo. Priporočljivo je tudi pred spanjem.

 • Ob urah si vsakdo najde miren kotiček (sede ali leže). Pošiljatelji se osredotočijo na sliko kot celoto ter na njene posamične elemente, torej vizualizirajo, ter to v mislih pošiljajo sprejemniku. Sprejemnik se ravno tako osredotoča na to, da bo sliko sprejel. Če ima sprejemnik ob teh urah navado malo zadremati, še toliko bolje saj bo lahko sanjal medtem, ko mu drugi pošiljajo!

 • Ko gre sprejemnik spat si bo vestno beležil vse sanje, ki jih bo to noč sanjal ter jih naslednji dan vse, z nepomembnimi odlomki vred napisal na forum skupine.

  Razlaganje sanj

  Sanjač lahko ciljno sliko seveda sanja v metaforah, ni nujno, da sanja dobesedne elemente slike temveč jih lahko sanja v prenešenem pomenu ali pa sanja le asociacije. Ravno zaradi tega je treba biti pri primerjavi sanj s sliko precej pozoren tudi na "latentne", nevidne vsebine in ne samo na neposredne odslikave.

  Če sanjač čez noč sanja več elementov slike se lahko projekt smatra za uspešnega.

  Povezave

  www.asdreams.org/telepathy/contest2000
  www.asdreams.org/telepathy/contest2001
  Knjiga Dream Telepathy - Experiments in Nocturnal ESP (1974, ponovna izdaja 2003; M. Ullman, M.D. in S. Krippner, Ph.D. )

  Avtor projekta: Strawin
  Uvod: xfeverx

  Zadnja sprememba besedila: 9.7.2004


  Preberite si še poročila o tem projektu.

  lucidnesanje.com - slika 6 Sorodne povezave:
  Projekt 01: Ime za skupino
  Projekt 02: Sanjanje z vodniki
  Projekt 03: Nadnaravno - Jasnovidnost I
  Projekt 04: Nadnaravno - Telepatija I

  Sanjski projekti - glavna stran