Zivljenje sanj Seznam forumov
 
 Osrednja stran  •  FAQ  •  Išči  •  Seznam članov  •  Sanjske skupine   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Prijava za pregled zasebnih sporočil  •  Prijava
 Projekt 04: Telepatija I Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temoOdgovori na to temo
Avtor Sporočilo
Strawin
Lucidni izvedenec<br>Administrator
Lucidni izvedenec
AdministratorPridružen/-a: Sob, 14. Jun 2003 14:34
Prispevkov: 3707
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet 09. Jul 2004 16:45 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Vsak mesec bomo na 'Življenju Sanj' izvajali projekte, ki bodo kazali moč in potencial sanj na različnih področjih. V Februarju bomo raziskovali možnosti telepatije in jasnovidnosti v sanjah.

Projekt: Nadnaravno - Telepatija I

Sanje naj bi bile najboljše področje za razvoj paranormalnega, saj nas v njih ne ovirata vsakdanjost in razum. Še sam Freud je rekel: "... spanec nam omogoča ugodne pogoje za telepatijo". V sanjah dobimo nasvete, sporočila, ki nam pomagajo v vsakdanjem življenju. Pri kreativnih sanjah dobimo ustvarjalno idejo, kot so jo npr. Dante za Božansko komedijo, Watt za parni stroj, Biro za neki svinčnik, itd...

V sanjah torej lahko razvijamo naše okultne sposobnosti, kot so npr. telepatija, jasnovidnost, preroške sanje. Zanimive se zdijo tudi diagnostične sanje. To so sanjski prizori, ki večinoma v simboličnem pomenu, sanjaču nakažejo bolezni in podobno še preden se pokažejo simptomi.

Sanjska telepatija

Telepatijo v sanjah bomo v skupini preizkusili na preprost način: eno osebo bomo postavili za sanjača s ciljem, da sanja sliko, ki si jo bomo ostali izbrali.

Izbrane slike sanjač seveda ne vidi. Mora jo sanjati. Da pa bi sanjaču čimbolj olajšali delo smo tudi drugi aktivni in mu sliko "pošiljamo". Po pet dni, trikrat na dan (po deset minut) se "pošiljatelji" osredotočajo na izbrano sliko ter jo v mislih pošiljajo sanjaču. Le-ta se bo ob istih urah z mislimi poizkušal "vklopiti" v to pošiljanje in tako "sprejeti" sliko.

Zagotovo bi bilo bolje, da bi se slika pošiljala ponoči, ko sanjač spi in sanja, saj bi tako lahko neposredno videli učinek tega. Vendar je to zaradi logističnih problemov neizvedljivo, zato smo se odločili za pošiljanje čez dan. Čez dan bo sanjač sliko sprejemal, čez noč pa jo poizkušal sanjati. Dnevna pošiljanja se vrstijo ob 15h, 18h ter 21h.

Projekt
  • Izbere se "ciljni" sanjač, sprejemnik, ki bo igral vlogo tistega, ki bo moral sanjati sliko.

  • Ostali izberejo sliko, ki mu jo bodo pošiljali ter določijo začetni dan.

  • Odtlej se bo za pet dni, vsak dan po trikrat pošiljalo. Priporočljivo je tudi pred spanjem.

  • Ob urah si vsakdo najde miren kotiček (sede ali leže). Pošiljatelji se osredotočijo na sliko kot celoto ter na njene posamične elemente, torej vizualizirajo, ter to v mislih pošiljajo sprejemniku. Sprejemnik se ravno tako osredotoča na to, da bo sliko sprejel. Če ima sprejemnik ob teh urah navado malo zadremati, še toliko bolje saj bo lahko sanjal medtem, ko mu drugi pošiljajo!

  • Ko gre sprejemnik spat si bo vestno beležil vse sanje, ki jih bo to noč sanjah ter jih naslednji dan vse, z nepomembnimi odlomki vred napisal na forum skupine.

Razlaganje sanj

Sanjač lahko ciljno sliko seveda sanja v metaforah, ni nujno, da sanja dobesedne elemente slike temveč jih lahko sanja v prenešenem pomenu ali pa sanja le asociacije. Ravno zaradi tega je treba biti pri primerjavi sanj s sliko precej pozoren tudi na "latentne", nevidne vsebine in ne samo na neposredne odslikave.

Če sanjač čez noč sanja več elementov slike se lahko projekt smatra za uspešnega.

Povezave

www.asdreams.org/telepathy/contest2000/
www.asdreams.org/telepathy/contest2001/
Knjiga Dream Telepathy - Experiments in Nocturnal ESP (1974, ponovna izdaja 2003; M. Ullman, M.D. in S. Krippner, Ph.D. )

Uvod: xfeverx
Projekt: Strawin


Nazadnje urejal/a Strawin Pet 09. Jul 2004 21:10; skupaj popravljeno 2 krat
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stranAIM - AOL Instant - naslovMSN Messenger - naslovICQ številka
Strawin
Lucidni izvedenec<br>Administrator
Lucidni izvedenec
AdministratorPridružen/-a: Sob, 14. Jun 2003 14:34
Prispevkov: 3707
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet 09. Jul 2004 20:27 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Projekt Telepatija I - Skupina Alfa - Poročilo

9.7.2004

Projekt

Cilj projekta o telepatiji v sanjah je bil, da si prva oseba izbere neko sliko, druga oseba pa jo potem poizkuša sanjati. Druga oseba te slike seveda predhodno ne vidi.

Projekta smo se lotili tako, da smo eno osebo za približno 5 dni postavili za sprejemnika, ostale pa za pošiljatelje. Pošiljali smo trikrat na dan ob istih urah po približno 10 minut. Ob istem času je tudi sprejemnik sprejemal. Pošiljali smo tako, da smo se osredotočali na izbrano sliko ter njene elemente (vizualizirali). Nekateri so jo pošiljali samo v budnem stanju, drugi pa tudi v lucidnih sanjah. Sčasoma si je vsakdo ustvaril svoj način pošiljanja slike. V lucidnih sanjah smo jo na primer vizualizirali in enostavno odpihnili proti prejemniku ali pa mu jo poslali z verbalnimi ukazi.

Projekt je trajal približno tri tedne, začeli smo 21.2.2004. Bili smo samo v treh ker je ena oseba proti koncu odpadla, ampak smo kljub temu videli zanimive rezultate.

Rezultati

Prvi je sprejemal psihopat.

Slika, ki smo mu jo pošiljali:
Image

Njegove sanje:

psiho je napisal/a:
... sanje začnejo spet bledeti, ampak takrat se mi zdi, da ni več časa za reality check. roke sem takrat nekako dobil ven iz bunde (verjetno zato, ker sem že pozabil, da so bile zataknjene notri), zato se odločim da bom pogledal v roke, (ups!, projekt!!!) kjer bo narisano to, kar mi vi telepatsko pošiljate. bil je narisan KONJ.... (mogoče celo 2, v teku)

Uspeh! V sanjah je hotel videti kaj mu pošiljamo in to tudi videl! Poudarek je na tem, da je to on *v sanjah samih hotel*. Torej tega nikakor ne moremo klasificirati kot slučaj oz. slučajne sanje.

Drugi je bil na vrsti Strawin.

Slika:
Image

Sanjal je ene sanje, ki sicer imajo vezo s sliko, ki mu je bila pošiljana ampak so le-te po vsej verjetnosti samo naključne:

Citiram:
Na nekem čolnu, tam kjer se gre v sosednjo vas. Dve punci, neki metalci, neka piva. Rečejo, če jaz ne bom pil, tudi oni ne bodo pili.

Ampak, ko so mu povedali, da je čoln element slike je komentiral takole: "Zadnje čase se mi pri HI pojavljajo barke, ladje, katamarani, ko se vprašam kaj mi pošiljate. Zdaj vem zakaj!" Po tem so se mu v HI seveda motali čolni (in reke). Zaradi tega je tudi v mislih čez dan imel te reči. Se pa spominja, da se mu je enkrat prikazal svetilnik.

Naslednjo noč mu je xfeverx v svojih lucidnih sanjah pošiljala sliko. Pred spanjem si je vse elemente narisala na list in zraven dopisala "za Strawina":

xfeverx je napisal/a:
... spomnim se na projekt. dvignem roke in na njih vizualiziram elemente s slike za strawina in jih odpihnem k njemu. po prvi vizualizaciji pomislim, da bi lahko sanjska oseba-punca kaj težila, kot vam drugim v lucidnih sanjah. in res me neki vpraša. zatežim naj utihne. samo da imam mir. vizualiziram še enkrat in jih spet pihnem-kao da pošlje. ...

Še isto jutro je Strawin imel sledeče sanje:

Strawin je napisal/a:
Na plaži. Ena visoka gugalnica iz katere visita dva kao elastična, črna "štrika" za bungee. Primem se zanju in se začnem gugati. Ful hud občutek! Daleč me nese. Razmišljam kaj bom rekel drugim. Rekel jim bom, da je skoraj tako dobro kot v lucidnih sanjah.

Plaža se ujema. Naprej pa lahko le špekuliramo: dva črna "štrika", dve črni vesli, guganje, čoln se guga, ko se primem za vrvi se začnem gugati, ko primem za vesla tudi.

Zaradi drugih zunanjih faktorjev, ni imel več sreče z lucidnimi sanjami. Enkrat je v sanjah hotel dobiti sliko projekta a mu je ena oseba (kot neki agent Smith) to preprečila!

Da se da sliko pošiljati tudi neposredno v sanjah samih je lepo pokazala xfeverx s prejšnjimi sanjami ter z naslednjim poizkusom:

xfeverx je napisal/a:
... Spomnim se na projekt. Hočem videti sliko, ki mi jo bodo ostali pošiljali. Ob bazenu zagledam ogledalo. Primem ga in pogledam. Vidim samo sebe. Sedaj pa hočem sliko..a ko gledam v ogledalo, vidim spet samo sebe in neko drevje v ozadju. Grrr! Postanem nervozna. Obračam ogledalo, a tako ne vidim nič. Sedaj hočem, da se mi slika prikaže v 3D kot psihotu na dlaneh. A ne dela.
Odneham, saj se bojim, da me bo ta živčnost stala lucidnosti. Spomnim se, da je prejemnik še vedno Strawin. Zaderem se:« Strawin, sanjaj sliko:morje, svetilnik!« zaderem se še 1x.

Enako pa je poizkušal tudi psiho:

psiho je napisal/a:
... zaprem oči in se koncentriram da strawinu pošiljam sliko. ...

xfeverx kot zadnja pri sprejemanju ni imela dosti sreče, mogoče ravno zato, ker je bila njena slika kompleksnejša in zmedena.

Slika za njo:
Image

Imela pa je veliko sanj z enakimi ali podobnimi (ognjenimi) barvami kot so na sliki ter druge sanje za katere bi se dalo špekulirati o "latentni" podobnosti ampak to ni naš namen.

Zaključki

Če sanje sproducirajo neko sliko, ki se ujema s sliko, ki je bila pošiljana je to lahko zgolj naključje. Če pa se med sanjami in sliko ujema več elementov, potem pa smo že pri telepatiji/jasnovidnosti. Vsekakor pa je tisto pravo namensko dobiti sliko direktno iz lucidnih sanj, kot je pokazal psihopat, ki je v sanjah hotel videti kaj mu pošiljamo in to tudi (deloma) videl.

Ugotovili smo tudi, da je bolje o sliki razpravljati po pretečenem pošiljalnem obdobju, da se sprejemnik ne kontaminira. Tudi če sprejemnik sanja elemente slike, se je bolje o vsem skupaj pogovoriti šele po preteku pošiljanja in tako ne dajati nobenih namigov med samim tekom projekta.

Mnenja so se kresala pri vrsti oz. vsebini slik. So boljše take z manj elementi, preprostejše ali take z več elementi, kompleksnejše? Pri zapletenejših slikah je večja možnost za sanjanje kakšnega od elementov slike, ker jih je več, pri skromnejših pa jih je lažje pošiljati (in verjetno tudi prejemati) oz. se je lažje bolj osredotočiti na sliko kot celoto. Vsekakor bo glede tega potrebno še eksperimentirati.

Treba je še povedati, da smo vsakemu sliko pošiljali več kot pet dni (sedem do osem). Že pet dnevno pošiljanje ene in iste slike zna biti duhamorno zato naj bi se ta čas za prihodnje poizkuse zmanjšal na tri dni. Tudi motivacija v tolikem času pade, kot smo lahko sami opazili.

Post scriptum

Zanimivo je tudi to, da je pri začetku projekta xfeverx brala knjigo o sanjski telepatiji, kjer so v prvih poizkusih uporabljali veliko Rimljanske tematike, kot je naša prva slika.

Druga zanimivost, je ta, da je med pisanjem tega poročila Strawin pri eni igri zasledil predmet imenovam "Kentucky Derby" (derby v smislu klobuk). Ta čuden predmet s še bolj čudnim imenom mu je pritegnil pozornost. Čez en dan je v prej omenjeni knjigi o telepatiji (ki jo trenutno bere) zasledil, čudo prečudno, "Kentucky Derby" (tokrat derby v smislu konjska dirka).

Avtor poročila: Strawin
Korekture (lol): xfeverx
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stranAIM - AOL Instant - naslovMSN Messenger - naslovICQ številka
Nikio
Pridružen/-a: Ned, 30. Nov 2003 2:58
Prispevkov: 168
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor 13. Jul 2004 17:28 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Komentar


Po mojem bi bilo veliko bolje, če bi začeli s preprostejšimi slikami, ker bi tako lahko zmanjšali možnosti špekuliranja. Na tistih kompleksnih grafikah se vedno najde kje kakšna roka, kakšen pladenj, kakšno kopito ali nekaj podobnega - vedno je kje kaj rdeče, rumene, modre barve... Tu lahko zelo hitro pridemo skupaj. Tudi opisi vaših sprejemnikov so pisani v stilu "lahko to, lahko malo bolj drugače; zdi se mi da nekako v tej smeri...", kar dopušča razmeroma široko paleto možnosti, ki jih lahko prikrojimo po svojih željah.

Kaj ko bi poskusili z enostavnimi geometrijskimi liki in barvami? Seveda je pri tej varianti toliko večja možnost ugibanja, saj je pravilnih likov in osnovnih barv malo. Zato bi za zadetek štelo le polno ujemanje (barva+lik).

Image

Image


Mogoče šele nato šli na kompleksnejše zadeve, kot so silhuete enostavnih predmetov:

Image

Image

Ali geometrijske:

Image

Ali še bolje: predmeti, ki imajo pričakovano barvo (smrekca, zelena), so pobarvani drugače (ali nevtralno črno), da se izognemo avtomatskemu uganjevanju barv:

Image


Ponovno, za uspeh šteje izključno popolno ujemanje. Čeprav je roka z odprto dlanjo od daleč podobna žlici... to ni to.
Korektne znanstvene dokazovalne metode temeljijo na tem, da se najprej dokaže osnovno tezo (torej: telepatija obstaja oz. je možna), šele nato pa se raziskuje karakteristika in lastnosti. Zato je po mojem nujno začeti z enostavnimi grafikami.

Če tu ne uspeš, potem ne vem, kako bi pojasnili uspeh pri tako nadrobljenih slikah, kot ste si jih sami izbrali.


Lp nikio

_________________
Svako nosi u sebi nekog svog malog boga
kom se potajno moli.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Strawin
Lucidni izvedenec<br>Administrator
Lucidni izvedenec
AdministratorPridružen/-a: Sob, 14. Jun 2003 14:34
Prispevkov: 3707
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor 13. Jul 2004 21:45 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Nikio: sedaj si mi dal fajn idejo za projekt Telepatija II. Wink

Citiram:
Če tu ne uspeš, potem ne vem, kako bi pojasnili uspeh pri tako nadrobljenih slikah, kot ste si jih sami izbrali.

No, če si si dobro ogledal prvo sliko, gladiatorje, si na njej videl opis slike. Glede tega imam svoje mnenje, namreč do sedaj sem videl, da občutki, čustva (in podobno) precej, precej lažje »pridejo skozi«, kot pa puste slike in tiste slike zgoraj, ki si jih predlagal so mrtve, brez kakršnihkoli emocij.

Tako da, za naslednji projekt sem imel v mislih obe skrajnosti, to kar si predlagal ti na eni strani, na drugi pa nič slik, samo dogajanje. Na eni strani mrtve slike, na drugi pa gledališka predstava, če tako rečem.

_________________
ImageImageImageImageImageImage
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stranAIM - AOL Instant - naslovMSN Messenger - naslovICQ številka
Nikio
Pridružen/-a: Ned, 30. Nov 2003 2:58
Prispevkov: 168
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor 13. Jul 2004 22:14 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Strawin je napisal/a:
Glede tega imam svoje mnenje, namreč do sedaj sem videl, da občutki, čustva (in podobno) precej, precej lažje »pridejo skozi«, kot pa puste slike in tiste slike zgoraj, ki si jih predlagal so mrtve, brez kakršnihkoli emocij.


Mogoče boš občutke in emocije lažje "spravil skozi", če uporabljaš recimo poezijo namesto slik.

lp,
nikio

_________________
Svako nosi u sebi nekog svog malog boga
kom se potajno moli.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Petra
Sanjalka
SanjalkaPridružen/-a: Sob, 20. Sep 2003 16:39
Prispevkov: 775

PrispevekObjavljeno: Čet 15. Jul 2004 12:06 Odgovori s citatomNazaj na vrh

V tatretji sliki, od niza prvih slik, je , imho, definitivno preveč vsega. Sploh za začetniške projekte.

Slike bi bile lako bolj preproste, a še vedno lahko prikazujejo emocije in so zanimive.

ne vem, npr.... kuža lovi muco?

dojenček, ki se joka...

par, ki se poljublja...

goreč gozd...

razpoka v cesti od potresa...

Drugače pa zanimiv projekt, vreden poizkusa. Cool
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo


 Pojdi na:   Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © phpBB Group | FI Theme | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

© lucidnesanje.com | info@lucidnesanje.com | Background image © pasQuale, ld4all.com